Aklımızı başımızdan alacak kısa öyküyü ilk kez arıyoruz. Bu arayışın geleneksel haline geleceğini söyleyebiliriz.
Öykü bizde…
Gönderilecek öykülerde aranan şartlar:
1. Konu serbest olabileceği gibi çok sıkı da olabilir. Türkçe dil kurallarına uymak olmazsa olmaz. Sonuçta Türkçe yazıyoruz. Bir de özgünlük meselesi var. Sağdan soldan aparıp koparmadan sadece kendinize ait olanı göndermelisiniz. Oğuz Atay’dan, Kafka’dan, Çehov’dan, Sait Faik’den, Kundera’dan kopardıklarınız ise sorun teşkil etmez. Her birimiz bizden öncekilerin yasal mirasçısı sayılır ne de olsa.
2. Öyküler en fazla 500 kelime uzunluğunda olmalı ve Calibri Light, 12 punto, 1,5 satır aralığında yazılmalıdır. 500 kelimeden uzun öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
3. Katılımcılar bu faaliyete sadece bir öykü ile katılabilirler. Birden çok öykü göndermeyiniz!
4. Gönderilen öyküler daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
5. Öykü gönderenler gerçek isimleriyle katılacaklardır.
6. Katılım için yaş sınırı yoktur.
7. Katılımcılar, öykülerini gönderirken kısa özgeçmişlerini, yazışma adresi ve telefon gibi iletişim bilgilerini de belirteceklerdir.
8. “Aklımızı Başımızdan Alacak Öykü”nün sahibi edebifikir.com’un yazar kadrosuna dâhil edilecek ve kendisine Modern Türk Öykü Külliyatı kitabı hediye edilecektir.
9. Son başvuru tarihi 26 Şubat 2016’dır.
10. Sonuçlar 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilecektir.
11. Öyküler, editor@edebifikir.com adresine gönderilecektir.
12. Tekrar ediyoruz, öyküler editor@edebifikir.com adresine gönderilecektir.
Jüri Üyeleri:
Bülent Ata
Mehmet Erikli
Yunus Emre Özsaray
4 Yorum