Tam Edebifikir’i ziyaret etmelik bir akşam dedim ve birkaç gündür ihmal ettiğim siteyi ziyaret için klavyenin karşısında ceket ilikleyip www.edebifikir.com yazdım. Sonrası entır.
İsterdim ki arka fonda ‘susadım çeşmeye inmez olaydım’ çalsın. Ama çalmıyordu. Lâkin ben yine de boş geçmeyeyim diye türkünün redif kısmını kendime armağan ettim: ‘-mez olaydım’. Ziyaret et-mez olaydım, yazıları tek tek oku-maz olaydım, âh et-mez olaydım vesaire. Acının bin bir çeşidi var en nihayetinde. Bunlar yalnızca birkaçı. Hele acının mahalli edebifikir ise bu çeşit, vergisiz kadevesiz artabilir. Metâneti muhâfaza etmekte fâide var.
Ama çeşmeye indik bir kere, sıra susuzluğumuzun tuz oranında. Son birkaç aydır okuma fiilinin, emir kipinin olumsuz tekil birinci şahsını temsil ettiğim için site yazarlarının okudukları kitaplarla attıkları havayı mı hazmedeyim, editörün ‘bize yazın ara ara..‘ demesiyle aldığım nazar sonucu bir süredir kalem oynatamıyor olmama mı yanayım, Feyyaz Kandemir’in şiirindeki ‘hüznümüz gizli saklı sûretimiz pür neşe’ dizesinde kendimi bulduğuma mı hayret edeyim yoksa çepit yiyecek bir köye varamamış olmanın acısını mı yaşayayım bilemedim. En acısı da aldığım o nazar. İnsan bir maşallah der haşmetli editör! İşin ucu bize dokunuyor diye demiyorum ama sonra neden genç yazarlar yazamaz oluyor deyu seminer düzenliyorsunuz. Geç gelen arkadaşına yer tutanlar ile içerde ne var deyu seminere şöyle bir uğrayan teyzeler arasındaki koltuk sevdâsının münâkaşasına şahit oluyoruz. Sonrası sıpeys. Sonrası bıla bıla bıla.
N’oldu, biz yine ayazda kaldık. Siz kitap okudunuz, yazdığınız yazılarla sitenin karizmasına karizma kattınız; ben âleme ibret site ziyareti sonucu günde üç defa aç karnına kendimi kınıyorum. Keşke bu kınamalara karnım tok diyebilseydim ama hayat.
Gençseniz ve birkaç gün Edebifikir’i ziyaret etmeyince komşu teyzesini ihmâl eden komşu kızının eksikliğini yaşıyorsanız hayat sahiden zor.
Derdim, Üsküdar’dan Maltepe’ye elektrik su yol olarak geri döner de burası evliyâlar şehri. Üsküdar ve Maltepe şubemiz yoktur devletlü Edebifikir.
Muhabbetle.
Zeynep K.
5 Yorum