Raşit Ulaş’a Yöneltilen Okuyucu Soruları
1. Raşit Ulaş’ın derdi ne? Ömer Faruk
Cevap 1: Bizim Yûnus’un o güzel mısraları geldi aklıma:
“Dertsizlere benim sözüm,
Benzer kaya yankısına.
Haldaşı bilir kişinin,
Gönlünde gizli râzını.” Derdim dertsizlikle.
2.
a) Mona Roza neden hep kırgın kırgın bakar?
b) Hamsi kavağa çıkar mı?
c) Süleyman Demirel iktidar olur mu? Enes Bayoğlu
Cevap 2:
a) Herkesin Mona’sı kendine kırgın. Benim Mona’m bana, Senin Mona’n sana.
b) Hamsinin kavağa çıkabileceğine inanmak Müslüman’ın vazifelerindendir. İmandandır.
c) “Süleyman hep başbakan!”
3. “Keskin sirke küpüne zarar” atasözünü nasıl yorumluyorsunuz? Fatoş
Cevap 3: Küpün zarar görmesi gerekiyorsa sirkenin olabildiğince keskin olması gerekir. Birileri kendi küplerini feda edemediği, bilakis hep küplerini doldurmakla ömür geçirdiği için bu hâle geldik.
4. İsmet özelin hangi eserlerini okumamalıyız? Yasin Okudan
Cevap 4: Şu eser okunmamalı diyebileceğim kimsenin bir eseri yok. Sinan Yağmur bile 1 paragraf da olsa okunmalı. Kaldı ki Necip Fâzıl, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç, İsmet Özel… gibi kıymetlerin bütün eserlerinde istifade edilecek bir satır bile çok önemli.
Davut Bayraklı’ya Yöneltilen Okuyucu Soruları
1. Davut Bayraklı gençlere nasihat etmek istese neler söylerdi? Yunus Fuat
Cevap 1: Her şeyi bırak, bir Allah dostunun eteğine yapış. Sana verilen nasihatleri en ince ölçüsüne kadar uygula, onlardan taviz verme. Hayatın boyunca Ehl-i sünnet yolundan sapmış kim görürsen, şeytandan kaçar gibi kaç onlardan. Modernizm her zaman bela ve tehlikelidir. Hem de her türlüsü, bu kavramdan uzak dur. Bir kasabaya veya ilçeye yerleş. Toprakla uğraş, kitap okumayı bırak, en büyük kitap olan Allah dostlarını okumaya çalış.
2. Kaç yaşındasınız? Ömer Faruk
Cevap 2: Yaş dediğin nedir ki? Dünyada kapladığımız yer oranında yaşımızın bir önemi yok. Ama illa da devletin tarafımıza verdiği kâğıtta yazan tarih merak ediliyorsa 1978 yılında doğduk. Ruh yaşımız çok daha eski ve onu yazacak rakamlar henüz icat edilmedi.
Celal Kuru’ya Yöneltilen Okuyucu Soruları
1. En sevdiğiniz renk hangisi? Ömer Faruk
Cevap 1: Mavi. Evimin dış cephesi bile mavidir. Gömleklerimde de mavi tonları tercih ederim. Biliyorsunuz Arapçada mâ (su) kelimesine getirilen nispet î’si ile birlikte oluşan mâî bütün kültürlerde ümidin, iyiliğin, saflığın ve sükûnetin rengidir. Türkçede gök, mavi anlamına gelmektedir. Dünyanın dörtte üçü de mavidir.
Sözü Nazım Hikmet’e bırakalım:
“Ne güzel şey hatırlamak seni/ Bir mavi kumaşın üstünde unutulmuş elini”
2. Dünyada, yalnızca bir kişinin eserlerini okuma hakkınız olsa kimi okurdunuz? Enes Bayoğlu
Cevap 2: İmam Gazzalî hazretlerinin kitaplarını okumak ve onun bütün eserlerini hıfzetmek isterdim. Gerek İhyâ‘da gerekse Kalplerin Keşfi‘nde ısrarla değindiği “Dünyanın değersizliği ve yine dünyanın değersizliği ve yine dünyanın değersizliği”ni kalbime nakşetmeyi de isterdim. Tasavvufta olduğu gibi hazretin üveysî yolla has bir talebesi olabilir ve mânevî ya da rüya yolu ile görüşüp müsade alabilecek makama yükselirsem eserlerinin şerhlerini kâğıda dökerdim ve daha çok insanın istifade etmesi için bütün gayretimi gösterirdim. Şüphesiz ki muvaffakiyet Allah’tandır.
Muhammet Emin Oyar’a Yöneltilen Okuyucu Sorusu
1. En sevdiğiniz makarnanın tarifini verebilir misiniz? Ömer Faruk
Cevap 1: Makarnayı çok severim. En çok da dönerli makarnayı. İlk defa geçen sene yapmıştım. Uzatmadan malzemeleri verelim.
Dönerli Makarna (2 kişilik)
1 paket makarna
250 gr döner
Sıvı yağ
Tuz
Nane, pul biber, kekik
1 kaşık salça
3 tane domates
Önce makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakıyoruz. Daha sonra kullandığımız tencerede salçamızı 30 saniye kadar kavuruyoruz. Buna ince ince kıyılmış domateslerimizi ekliyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu da ekliyoruz. Sos henüz kıvamını almadan tencerenin içine dönerlerimizi atıyoruz. Sos kıvamını alırken dönerlerimiz de iyice pişiyor. Dönerler de piştikten sonra süzdüğümüz makarnaları, sosu yaptığımız tencereye atıyoruz. Sonra onu bir güzel karıştırarak kavuruyoruz. Sos iyice makarnaya karıştığında yemeğimiz hazır demektir. Afiyet olsun…
8 Yorum