Mostar Temmuz 2014: “Tatil Köleliği”
Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 113. kez buluşuyor. Temmuz sayımızın kapak konusu “Tatil Köleliği”
Mostar dergisinin kapak yazısında, seküler ve kapital dünya algısının bize yorumlama, analiz etme ve bunları kullanma hakkı tanımamasını masaya yatırılmış. Hâkim sistem tepeden inme, emredercesine kendi pişirdiği aşı önümüze nasıl koyuyor? Bize “Gez, toz, arzula, keyfine bak. Hiçbir şeyi kafana takma.” diyen bu sistemin karşısında tavrımız ne olmalı? Tüm bu soru ve cevaplar Mostar dergsinde.
Bu sayıda Yusuf Kaplan ile kitap kültürü ve okuma geleneğimiz üzerine söyleşi gerçekleştirilmiş: “Okumayı Bir İbadet Şuuruyla Yapmalıyız!” Davut Bayraklı, Türkistan Hatıralarını kaldığı yerden yazmayı sürdürüyor:“Bu Duvarın İçine Kur’an-i Kerim Sakladım” Mümin Munis,“Bizi Kimlere Bırakıp Gidiyorsun Ey Osmanlı?”, Sulhi Ceylan, “İnsan: Kendi Tünelinden Haykıran”, Mükerrem Mete “Kısa Dönem Askerlik Rehberi”, Emre Baştuğ, “Yalan Hayat İçerisinde Yalan Bir Hayata Dalmıştım”, Beyaz Arif Akbaş “Bulutları Dağıtan Bir Rüzgâr: Mukaddime”, Mihriban Eloğlu “Metrobüste Birbirinin Ruhunu Ayaklarıyla Tırmalayanlar.”, Feyyaz Avan “Hayatın En Zorlu Deplasmanı”, Bülen Ata “Rüya Yolcusu Ve Kırmızı Elbise”, Peride Nigâr “Cezbe Efendi Bana Yanık İdi, Bilirdim” ve Üstad Muharrem Cezbe “Milletin Şuarası, Devlet Şuarasına Faikdir!” yazılarıyla Temmuz sayısındaki yerlerini almış.
Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da derginin diğer bölümlerini oluşturuyor.