İki aylık şiir ve fikir dergisi Kaygusuz’un 8. sayısı çıktı. Derginin Ocak ve Şubat aylarına ait bu sayısında ekseriyetle Türk şiirinin konu edildiğini daha doğrusu dert edildiğini göreceksiniz. Ayrıca bünyesindeki önemli ve geniş şair kadrosu sayesinde günümüz Türk şiirinin gidişatını gözlemleyebilir ve gidişattan haberdar olabilirsiniz.
Derginin “Giriş” bölümünde yalnızca Musa Günerigök’un “Nereden başlamalı?” adlı çalışması yer alıyor.
“Şiir” bölümüne ise Salim Nacar’ın “Omuzlarım Düşünceye Dek” adlı eseriyle giriş yapıyoruz. Ardından Dursun Göksu’nun “Kendimle Başbaşa Yine Bir Ekim” adlı şiiri geliyor, ilerleyen sayfalarda “Kaybım Büyük” adlı şiirine de rastlayacaksınız. Ardından sırasıyla, Musa Günerigök’ün “Öğle Saati” adlı şiiri ve Muhammet Sarı’nın “Ölür Olmak” adlı şiiri geliyor. Ayrıca Ahmet Güntan ve Sırrı Can Kara’nın müşterek çalışması “Neighborhood Freestyle” adlı şiir ve Ali Eren Erginli’nin ustalıkla çevirdiği bir Ezra Pound şiiri olan “Nikotin” de dergideki yerini almış durumda.
Dergide yer alan diğer şiirler ise şöyle: Halit Metin – “Hep Olan”, Murat Sözer – “Rüyalarda Buluşuruz”, Talip Nacar – “Yeni Doğmuş Çocuk”, Ömer Faruk Maden – “Olmuyor”, Yusuf Aydın – “Güvercin Boşluğu”, Ömer Faruk Yasin – “Hüzünlü Meşe”, Muammer Demirci – “Babasız Oğullar Baladı”, Mehmet Bozdağ – “Kayra”, Merve Karatepe – “Ses”, İbrahim Demir – “Parasız Yatılı”, Muhammet Enis Özel – “Ne? Zor”, Muhammet Sarı – “2023 Dolaylarında Bir Vaşak”, Mustafa Kubur – “Roche ya da Uyumadan Uyanmak” ve Salim Nacar “Mıhlandıran”.
Bu güzel şiir sergisinden sonra “Poetika” sayfaları başlıyor. İlk olarak Salim Nacar’ın “Şiir Nasıl Yazılır?” adlı yazı serisinin birincisinin yayınlandığını görüyoruz. Ardından Mehmet Raşit Küçükkürtül, “Karacaoğlan Şiir Kütüphanesi” başlığı altında bir şiir kütüphanesinin tasavvurunu yapıyor ve konuyla ilgili düşüncelerine yer veriyor. Bunun yanı sıra Ayşenur Alper’in “Bitmeyen 19. Yüzyıl ya da Nineteenth_century_reloaded” adlı çalışması, Cihad Öztürk’ün çevirisiyle Daniel Bourne’nun “Omar Paund İle Söyleşi”si ve yine Öztürk’ün “Leylaklar ve “Yeni Dünya” Şiiri” adlı çalışması da bu bölümde yer almaktadır.
Ardından gelen ve Kaygusuz’a özgü konsepti olan “Politbüro” bölümünde ise yine birçok isim tahlil ediliyor, kitap tanıtım ve tenkitleri yapılıyor. İlk olarak Musa Günerigök, “Ahmet Murat”, “Hakan Kalkan”, “Ahmet Güntan” gibi başlıklar atıyor ve bir kitap tanıtım yazısı olan “Kırgın Hümanist ya da Sevgili Kardeşim Ben” adlı çalışmasına yer veriyor. Dursun Göksu ise “İzdüşümler” adlı ana başlığı altında birçok hususa, şaire, kitaplara yer veriyor ve tahliller yapıyor. Son olarak Salim Nacar’ın “Özgür Ballı’nın “Astigmat Sarı”sı” adlı kitap incelemesi ve “Ketebe Yayınlarının Yükselişi”, “Üç Rilke Çevirisi”, “Belagat Hakkında Birkaç Not” başlıklı yazılarıyla Kaygusuz 8’i noktalıyoruz.
İletişim: https://twitter.com/kaygusuz_siir